Museoon töihin tai harjoitteluun?

Avoimet työpaikat

Porin museoiden avoimet työpaikat julkaistaan Kuntarekry-sivustolla, ja hakemukset toimitetaan sivuston kautta.

Luontotalo Arkissa, Satakunnan Museossa, Rosenlew-museossa ja Rakennuskulttuuritalo Toivossa on vuosittain tarjolla useita kesätyöpaikkoja erilaisissa tehtävissä asiakaspalvelusta arkeologiaan. Paikat tulevat hakuun useimmiten tammi-helmikuussa, ja haku kestää 2-3 viikkoa. Paikkoja haetaan Kuntarekryn kautta.

Museologian harjoittelut

Luontotalo Arkin, Satakunnan Museon, Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Rosenlew-museon museologian harjoittelupaikkoja voi hakea kaksi kertaa vuodessa: syyskuussa (syksyn aikana toteutettavat harjoittelut) tai tammikuussa (keväällä tehtävät harjoittelut).

  • Vapaamuotoinen hakemus ja CV lähetetään sähköpostitse amanuenssi Meri-Tuuli Suorsalle (meri-tuuli.suorsa@pori.fi) syyskuussa viimeistään 30.9. ja tammikuussa viimeistään 31.1.

    Harjoitteluun kuuluu useimmiten jokin tietty työtehtävä tai pieni projekti. Kerro hakemuksessasi, mitä harjoittelua olet suorittamassa, milloin voisit sen suorittaa ja millä museotyön osa-alueella (esim. yleisötyö, kokoelmatyö, kulttuuriympäristötyö) haluaisit sen tehdä. Voit myös ehdottaa jotakin omaa, museon toimintaa tukevaa projektia.

    Harjoittelupaikkojen määrä vaihtelee ja riippuu museon työ- ja työpistetilanteesta. Harjoittelun ei välttämättä tarvitse olla yhtäjaksoista kokopäivätyötä, vaan harjoittelun aikana on siis mahdollista tarvittaessa käydä esim. luennoilla. Suoritustavasta ja aikataulusta sovitaan kuitenkin aina etukäteen.

    Päätökset toteutettavista harjoitteluista tehdään viimeistään kaksi viikkoa hakuajan päättymisen jälkeen. Harjoittelusta ei makseta palkkaa tai muuta korvausta.

TET-harjoittelut

Satakunnan Museosta voi kysyä myös TET-harjoittelupaikkaa. TET-harjoitteluissa pääset tutustumaan useampien toimipisteiden toimintaan. Paikkoja voidaan tarjota vain muutama vuodessa, joten olethan ajoissa liikkeellä!

Ota yhteyttä (Luontotalo Arkin, Satakunnan Museon, Rosenlew-museo ja Rakennuskulttuuritalo Toivon TET-paikat): amanuenssi Meri-Tuuli Suorsa, meri-tuuli.suorsa@pori.fi, p. 044 701 1058.

Muut työ- ja harjoittelumahdollisuudet

Satakunnan Museossa toteutetaan mahdollisuuksien mukaan myös palkkatukityöjaksoja, työkokeiluja sekä muita harjoitteluita esimerkiksi kokoelmatyön, digitaalisten sisältöjen tai asiakaspalvelun parissa. Tarkempia tietoja työllistymistavoista voi tiedustella Porin kaupungin työllisyyspalveluista.

Lisätietoja ja harjoittelutiedustelut ( Luontotalo Arkki, Satakunnan Museo, Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Rosenlew-museo): amanuenssi Meri-Tuuli Suorsa, meri-tuuli.suorsa@pori.fi, p. 044 701 1058